Ιστορία λογοτύπου Alfa Romeo

Ιστορία λογοτύπου Alfa Romeo Εξερευνώντας την ιστορία και το νόημα

Όταν πρόκειται για λογότυπα αυτοκινήτων, δεν υπάρχει διασημότερο όνομα από της Alfa Romeo. Ένα λογότυπο αναγνωρίσιμο παγκωσμίος. Σήμα που βρίσκεται συνήθως στα καπό ορισμένων απίστευτα καλοφτιαγμένων ιταλικών αυτοκινήτων. Αλλά προτού εμβαθύνουμε στην έννοια του λογότυπου. Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στην ιστορία της ίδιας της Alfa Romeo.

Η ιστορία του λογοτύπου

Η Alfa Romeo ιδρύθηκε 24 Ιουνίου 1910. Καθιστώντας την από τις παλαιότερες ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες που λειτουργούν σήμερα. Σύνθετο όνομα το Anima lombarda fabbrica automobili (A.L.F.A) και το Romeo. Anima lombarda ήταν το όνομα που δόθηκε στον Nicola Romeo, Μιλανέζο βιομήχανο που απέκτησε την εταιρεία το 1915. Ενώ το εμβληματικό αρκτικόλεξο A.L.F.A προήλθε στην πραγματικότητα από τα δύο πρώτα γράμματα του τότε ιδιοκτήτη, της ιταλικής ευγενικής οικογένειας των Visconti di Modrone.

Η Δημιουργία του Λογότυπου Alfa Romeo

Στην ουσία, το σήμα της Alfa Romeo περιλαμβάνει δύο σταυρωτά ξίφη με ένα φίδι πλεγμένο γύρω τους . Είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό λογότυπο. Το λογότυπο σχεδιάστηκε το 1915 και χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην «Alfa 24 HP». Σχεδιασμένα από τον επικεφαλής σχεδιαστή της εταιρείας Romano Cattaneo. Επίσης τα ξίφη συμβολίζουν το Μιλάνο ενώ το φίδι συνδέεται με την οικογένεια Βισκόντι.

Αλλά κόκκινο χρώμα χρησιμοποιήθηκε αργότερα, το 1925. Η χρωματική επιλογή είναι εμπνευσμένη από τα εθνικά χρώματα της Ιταλίας, συμβολίζοντας δεσμούς εταιρείας και πατρίδας.

Το νόημα πίσω από το λογότυπο

Τι σημαίνει το λογότυπο της Alfa Romeo; Η διαπλοκή δύο σταυρωτών σπαθιών σε ένα σαγηνευτικό κόκκινο φόντο συμβολίζει έναν γάμο μεταξύ δύναμης και πάθους. Πολλοί λάτρεις των αυτοκινήτων βλέπουν το λογότυπο της Alfa Romeo ως μια αναπαράσταση της ίδιας της Ιταλίας, μιας που έχει τις ρίζες της στη μακροχρόνια παράδοσή της να κατασκευάζει εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα.

Η εξέλιξη του σήματος μέσα στο χρόνο

Ιστορία λογοτύπου Alfa Romeo

Συμπέρασμα

Το λογότυπο της Alfa Romeo αντιπροσωπεύει την πλούσια ιστορία και παράδοση της ιταλικής μάρκας αυτοκινήτων. Έχει καταλήξει να σημαίνει έναν συνδυασμό δύναμης και πάθους και συμβολίζει το γάμο μεταξύ της ιταλικής πόλης του Μιλάνου. Και του έμβλημα της οικογένειας Visconti. Είναι ένα λογότυπο που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Με το εντυπωσιακό κόκκινο φόντο να περικλείει όλα όσα κάνουν την Alfa Romeo ένα πραγματικό σύμβολο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα πολλά επίπεδα ομορφιάς που υπάρχουν στο έμβλημα της Alfa Romeo.

Home » Blog » Ιστορία λογοτύπου Alfa Romeo
Stay up to date
Register now to get updates on promotions and coupons

Καλάθι αγορών

×